Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΡΙΣΗ (ΝΕΥΡΙΚΗ)


     

Η κα Ελενα Ακριτα ηταν καλεσμενη στην πρωινη εκπομπη "Μega Σαββατοκυριακο".
Ηταν πραγματικη απολαυση (για οσο αντεχουν τα νευρα σου ομως). Να βλεπεις την κα Ακριτα να παριστανει την απεγνωσμενη και την αγανακτισμενη!!!
Αν βγεις στο δρομο να ρωτησεις τον πρωτο ανθρωπο που θα βρεις μπροστα σου, "ποιοι φταινε κυριως που φτασαμε ως εδω" κατα 90% θα σου απαντησει οι πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι.
Ε λοιπον η κα Ακριτα εχει το σπανιο προσον να βρισκεται κοντα και στις 2 αυτες ιδιοτητες. Δημοσιογραφος η ιδια -επι σειρα ετων εργαζομενη (ή συνεργαζομενη) με τον ΔΟΛ, επι σειρα ετων συνεργαζομενη με το μεγαλο καναλι των εκδοτων, συνεργαστηκε πολλες φορες με τα κρατικα καναλια και το ραδιοφωνο (στα καναλια δηλαδη που καποιοι φωναζουν για αλογιστες σπαταλες δημοσιου χρηματος κλπ κλπ)  και γονος οικογενειας πολιτικων.
Πατερας της ο λογοτεχνης, αντιστασιακος επι κατοχης και πολιτικος, αειμνηστος Λουκης Ακριτας, μελος κυβερνησεων Γεωργιου Παπανδρεου -την πρωτη φορα στην κυβερνηση Απελευθερωσεως.
Η μητερα της, η μεγαλη Συλβα Ακριτα, κοινωνικη λειτουργος και πολιτικος, αντιστασιακη και εκεινη επι χουντας, φυλακιστηκε για καμποσα χρονια και ειναι μια απο τις πιο λαμπρες γυναικειες παρουσιες της συγχρονης ιστοριας μας. Μνημονευεται μαλιστα σε μια απο τις καλυτερες συνθεσεις του Μικη Θεοδωρακη το ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ βασισμενο σε στιχους της Ρενας Χατζηδακη (κορης της συγγραφεως Λιλης Ζωγραφου), τους οποιους στιχους εκμυστηρευτηκε η κα Συλβα Ακριτα στον μεγαλο συνθετη.
Υπηρξε μελος της κυβερνησης Ανδρεα Παπανδρεου, επι 20 σχεδον ετη βουλευτης και υπουργος του ΠΑΣΟΚ και μαλιστα το 1996 ειχε ψηφισει για διαδοχο του Ανδρεα Παπανδρεου τον Ακη Τσοχατζοπουλο...

Η ιδια η κα Ελενα Ακριτα ειναι πολυφωτογραφημενη στο πλαϊ πολιτικων ακομα και μερικων απο εκεινους που ο απλος κοσμος θεωρει οτι φταινε για τη σημερινη μας καταντια.
Μαλιστα σε συνεντευξη της στο ΒΗΜΑ  στις 22/5/2011 με τιτλο Ελενα Ακρίτα: «Φεύγω από την τηλεόραση» ειχε μεταξυ αλλων πει:
Κατ΄ αρχάς είναι αδύνατο πια να κάνεις τη δουλειά σου. Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν τα μέσα. Δεν έχεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι, είτε αυτό αφορά καταστάσεις είτε αφορά ηθοποιούς. Πρέπει να εξαντλήσεις ό,τι διαθέτεις από φαντασία με το τίποτα. Ταυτόχρονα, τώρα που τελειώνει η σεζόν, βιώνω στην οικογένεια της “Εδέμ” όλη αυτή τη μεγάλη αγωνία του φάσματος που τους περιμένει μπροστά τους. Πού θα απορροφηθούν; Θα έχουν του χρόνου δουλειά; Κάποτε είχαν δύο-τρεις επιλογές, σκέφτονταν τι να διαλέξουν. Δεν θα υπάρχει ζωντανό πρόγραμμα, δεν υπάρχουν δημοσιογραφικές εκπομπές, δεν θα υπάρχει τίποτα».

Δεν θελω να πιστεψω οτι η κα Ακριτα μολις πηρε χαμπαρι οτι τελειωσε το μπαγιοκο (τα φραγκα κοινως) αποφασισε να παραστησει τον Τσε Γκεβαρα.Ουτε να σκεφτω οτι στα πλαισια της προωθησης του νεου της βιβλιου θελησε να γινει αρεστη στο αγανακτισμενο Ελληνικο κοινο.
Θα με βολευε περισσοτερο να θεωρησω οτι βαρεθηκε να τα λεει στον καθρεφτη της, βαρεθηκε να τα λεει στο σπιτι της, τα ειπε πολλες φορες στους εργοδοτες της, τα ειπε σε καποιους απο τους συναδελφους της που συνανταει στους διαδρομους της εφημεριδας και του καναλιου που συνεργαζεται, τα ειπε στους πολιτικους που συνανταει πριν τα χαρωπα ή μη ενσταντανε, σε ολους δηλαδη οσοι πρωτιστως φταινε που φτασαμε ως εδω, ε και ειπε να βγει να τα πει και σε εμας!!!

Και βεβαια εχει και αποψη για το κινημα των αγανακτισμενων. Διοτι ο ανεργος νεος, ο μισθωτος οικογενειαρχης  των 500 ευρω, ο απολυμενος κλπ κλπ ειναι γιαλαντζι αγανακτισμενος. Χαθηκε...
Πρεπει να γινει νεο κινημα. Αγανακτισμενων μεγαλοδημοσιογραφων του ΔΟΛ, του MEGA και ειδικα οσων εχουν περασει και εχουν εισπραξει αμοιβες και απο κρατικα καναλια. Αυτοι ειναι ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. Αυτοι ξερουν πώς να τα πουν. Αυτα θα μας οδηγησουν σε καλυτερες μερες.
Οι υπολοιποι ειμαστε "λιγοι". Δεν ξερουμε...
Στην ερωτηση ποιο ηταν το μεγαλο λαθος του Παπανδρεου, η απαντηση της εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον. "Που ακολουθησε τα βηματα του πατερα του και εκεινος τα βηματα του παππου του..."
Ο πατερας του ομως ειχε στην κοινοβουλευτικη του ομαδα και ενιοτε στο υπουργικο του συμβουλιο την μητερα της κας Ακριτα...Παρε το αυγο και κουρεψτο. Ή οπως ειπε και ο κος Αναγνωστακης, αλλα αντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα.

Ειναι παντως σαν να ακουω π.χ. την κα Μπακογιαννη να καταγγελει τον δικομματισμο ή τον κο Κυριακο Μητσοτακη να καταγγελει την οικογενειοκρατια, ή σαν τον κο Παγκαλο να λεει οτι μαζι τα φαγαμε ή σαν να ακουω τον Ακη Τσοχατζοπουλο να λεει οτι εχει πεσει θυμα πλεκτανης και σκοτεινων δυναμεων που επιχειρουν την πολιτικη του εξοντωση!!!

Κι εμεις περναμε κριση ταυτοτητας κυρια Ακριτα μου. Αλλα καθομαστε σπιτι μας και προσεχουμε μην εκτεθουμε...

Υ.Γ. Χρονια πολλα στον γιο της για τα γενεθλια του. Και με την επισημανση οτι πραγματι ειναι πολυ δυσκολο σημερα να παρεις 1000€ μισθο σε οποιαδηποτε δουλεια. Εδω υπαρχουν και τετραμελεις ή παραπανω οικογενειες που ζουν και με 700€ το μηνα. Απλως δεν τυγχανουν ισως της προσοχης σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου