Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ



 Απο το newsit  Την απόφασή τους ότι να μη δεχθούν χρήματα από ανασφάλιστους πολίτες ανακοίνωσαν την Παρασκευή το πρωί στον διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Η εφαρμογή του νέου νόμου του Υπουργείου Υγείας θέλει τους ανασφάλιστους πολίτες να πληρώνουν κατά την έξοδό τους από τα νοσοκομεία, γεγονός που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους γιατρούς.

Φιλοτιμο. Ειναι η λεξη που υπαρχει μονο στην Ελληνικη γλωσσα. Και αλληλεγγυη. Που πλημμυριζει τους Ελληνες σε αυτη τη δυσκολη στιγμη. Ειναι η φωνη της συνειδησης που ακους μεσα σου καποιες στιγμες. Και που σε κανει να αντιδρας μπρος στην αδικια. Και πρεπει να φωναξεις. Να επαναστατησεις.

Διοτι εσυ ως λειτουργος ασκεις ευλαβικα τα καθηκοντα σου. Εισαι ταγμενος στην επιστημη. Εισπραττεις με συνεπεια ολα τα φακελακια. Τηρεις αυστηρα τη σειρα προτεραιοτητας οσων στο βαλουν στην τσεπη. Σηκωνεις αμεσως τη γιαγια που ειναι ξαπλωμενη στο πατωμα, ελλειψει εστω και ραντζου, αν σε πληρωσει. Παρεχεις αγογγυστα τις υπηρεσιες σου στους πελατες του ιδιωτικου σου ιατρειου. Δειχνεις αμεριστη συμπαρασταση στον συναδελφο που χρηματιζεται. Κρυβεις επιμελως τα εισοδηματα σου απο την εφορια.

Πώς να ανεχτεις την καταφορη αδικια αυτου του αναλγητου κρατους εναντι των πολιτων του? Σαμπως απο την τσεπη σου θα τα χασεις?

Ευγε ηρωα γιατρε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου