Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΛΛΩΝ

Το υπουργειο Οικονομικων προκειται οσονουπω να ασχοληθει με το ολοκληρωτικο ανοιγμα διαφορων κλειστων επαγγελματων. Μεταξυ αυτων βρισκονται εκεινα του κρεοπωλη, του κομμωτη, του αρτοποιου, του οπτικου, του δικηγορου, του συμβολαιογραφου, του φαρμακοποιου, του μηχανικου, του γιατρου, του ιδιοκτητη ταξι, του ιδιοκτητη φορτηγου, του αισθητικου, του διατροφολογου, του εικονοληπτη κ.α.


Ας προσπαθησουμε να αναλυσουμε πώς κατι τετοιο θα μπορουσε να διευκολυνει τη ζωη μας:

  •  Θες να πεταξεις γιαουρτια σε καποιο "προσφιλες" σου προσωπο, να απαθανατισεις τη σκηνη αλλα δεν γνωριζεις τί ειδος γιαουρτιου να πεταξεις για να καλυψει την αποσταση και να κολλησει πανω στο στοχο σου? Κανενα προβλημα. Με το νεο νομο ο διαιοτολογος-διατροφολογος που θα σε συμβουλεψει για το ειδος του γιαουρτιου που χρειαζεσαι θα ειναι και αισθητικος. Αρα θα γνωριζει και το πώς ανταποκρινεται το συγκεκριμενο ειδος σε καθε επιδερμιδα. Ταυτοχρονα θα ειναι και εικονοληπτης και ηχοληπτης. Πραγμα που εγγυαται την ποιοτητα του οπτικου ντοκουμεντου.
  • Μεσα στα ταξι θα μπορει να πωλειται κρεας, να υπαρχει κομμωτης και ο ταξιτζης θα μπορει να εκτελει συμβολαιογραφικες και νομικες πραξεις. Ετσι θα μπορουμε καθ'οδον προς τον προορισμο μας να αγοραζουμε τα τροφιμα της ημερας ενοσω κουρευομαστε. Αν μαλιστα ειμαστε μαζι με τον/την συζυγο θα μπορουμε να χωριζουμε -παντα καθ'οδον- ή να κανουμε την κληρονομια μας. Ολα αυτα υπο τον πληρη ελεγχο της υγειας μας αφου ο οδηγος θα υποχρεουται να εχει και ιατρικες γνωσεις.
  • Θα μπορουμε να παρουμε ενα ταξι για να μας παει να δουμε ενα οικοπεδο που σκεφτομαστε να αγορασουμε. Αν μας αρεσει θα μπορει ο ιδιος ο ταξιτζης να συντασσει τα συμβολαια αγορας και να αναλαμβανει και την ανεγερση του οικηματος εκτελωντας χρεη μηχανικου.
  • Αν δεν βρισκεις ταξι θα μπορεις να σταματας οποιοδηποτε φορτηγο βρεθει ευκαιρο ή να αποτανθεις στο πλησιεστερο δικηγορικο γραφειο, καταστημα οπτικων ή ιατρειο και να ζητησεις να σε πανε στον προορισμο σου.
  • Ποσες και ποσες φορες δεν εχει τυχει να εισαι μεσα σε ενα ρυμουλκο, να ξεμεινεις απο τσιγαρα, τη στιγμη που συμπληρωνεις τη φορολογικη σου δηλωση και προσπαθεις κατι να σκαρφιστεις για να γλυτωσεις φορους. Τελος πλεον στα βασανα. Στο εξης ο ιδιοκτητης ρυμουλκου θα μπορει παραλληλα να ειναι καπνοπωλης, λογιστης φοροτεχνης και σκηνοθετης.
  • Εχεις αναλογιστει ποτε ποσες ζωες θα χανοντουσαν εαν μεσα στις εγκαταστασεις ιδιωτικων ΚΤΕΟ ειχε τοποθετηθει βομβα? Η πολιτεια φροντιζει και γι'αυτο με το ανοιγμα των επαγγελματων. Στα ιδιωτικα ΚΤΕΟ θα απασχολουνται και πυροτεχνουργοι.
  • Γιατι να πρεπει να χανεις αδικα τον χρονο σου αν τυχει ποτε να χρειαστει να μεταφερθεις σε νοσοκομειο με ασθενοφορο? Πλεον θα μπορεις να τον αξιοποιεις δεοντως. Διοτι ο διασωστης ασθενοφορου θα μπορει ταυτοχρονα να ειναι και αργυραμοιβος, ενεχυροδανειστης, τεχνικος ζαχαροπλαστικης, ψυκτικος και φορτοεκφορτωτης. Πριν επιβιβαστεις λοιπον σε ασθενοφορο για την συγκομιδη σου στο πλησιεστερο νοσοκομειο φροντισε να παρεις μαζι σου οποιοδηποτε χρυσαφικο εχεις για σκοτωμα ή χρυσες λιρες που θες να ανταλλαξεις ή το ψυγειο σου που χαλασε. Ειτε επισκευαζεται ειτε οχι θα το αναλαβει εκεινος. Αν δεν εχεις αναγκη για τιποτα απο αυτα τοτε απλως ζητησε του να σου φτιαξει το αγαπημενο σου γλυκο και απολαυσε το πριν την εισαγωγη σου για τα περαιτερω.
  • Θελεις να πας στο αγαπημενο σου μαθημα χορου αλλα η σχολη ειναι σε αλλο νησι? Κανενα απολυτως προβλημα. Ο ιδιοκτητης ερασιτεχνικης σχολης χορου θα μπορει να εκτελει και θαλασσιες μεταφορες. Επισης μπορει να ειναι και εφημεριδοπωλης, μακιγιερ φυσικοθεραπευτης, μελισσοκομος. Αν λοιπον κατα τη διαδρομη εισαι προσεκτικος να μην σε τσιμπησει καμια μελισσα μπορεις και να την απολαυσεις. Διαβαζοντας εφημεριδα ενω αυτος θα σου κανει μασαζ για να χαλαρωσουν οι μυες πριν το μαθημα χορου και αμεσως μετα να σου κανει ενα επαγγελματικο μακιγιαζ για να μην πας στο μαθημα παλι σαν κλαμμενο μουνι.
  • Τα διαγνωστικα κεντρα μπορουν να ειναι και κρεοπωλεια-εκδοροσφαγεια και γραφεια τελετων (εδω ειναι μια απο τις περιπτωσεις που ο νομοθετης ερχεται απλως να επιβεβαιωσει τα ισχυοντα).
  • Σε ολες τις ανωτερω αναγραφομενες περιπτωσεις, οι αναφερομενοι επιτηδευματιες θα μπορουν να χορηγουν και φαρμακα οπως θα προβλεπει ο νεος νομος.

Παραλλα το υπουργειο Οικονομικων εξεταζει και το κλεισιμο καποιων αλλων επαγγελματων οπως:

  •  Του δημοσιογραφου. Οποιος κραταει το μικροφωνο μπροστα απο το στομα εκεινου που ομιλει δεν θα θεωρειται πια δημοσιογραφος.
  • Του συγγραφεα. Στο εξης δεν θα μπορει οποιος εκδιδει τη λιστα με τα ψωνια απο το super market να θεωρειται συγγραφευς.
  • Του ποιητη. Επειδη εγραψες στη γκομενα "Τα ματια σου ειναι ουρανος, τα χειλη σου φεγγαρι μα ανοιξε τα για να μπει το ωραιο μου ......."  δεν θα μπορεις να θεωρεισαι ποιητης.
  • Του τραγουδιστη. Θεσπιζονται αμιγως μουσικα κριτηρια για να επαγγελλεσαι τραγουδιστης. Σε αντιθεση με τα ενδυματολογικα και ανθοκομικα που ισχυαν ως τωρα.
  • Του καλλιτεχνη. Κατουρηθηκες το βραδυ στον υπνο σου πανω στο σεντονι? Δεν θα μπορεις πλεον να το παρουσιασεις ως εργο τεχνης υπο τον τιτλο "Η φυσις εν υπνωσει" και να δηλωνεις καλλιτεχνης.
  • Του ηθοποιου. Οσο καλα κι αν ερμηνευεις το κειμενο "αχ αχ αχ αχ" μην περιμενεις να σε αποκαλεσουν ηθοποιο πια.
Το υπουργειο διαμηνυει οτι ειναι ανοιχτο και σε οποιαδηποτε αλλη προταση. Αρκει να γραφει ως σχολιο στο κατω μερος του παροντος κειμενου.
Εκτιμα δε οτι κατι τετοιο θα ωθησει τη χωρα ταχυτερα σε ρυθμους αναπτυξης.

2 σχόλια: