Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Νωριτερα σημερα, ανεβηκε στο μπλογκ το κειμενο με τιτλο ΚΡΙΣΗ (ΝΕΥΡΙΚΗ) .
Μεταξυ αλλων αναφεραμε για την κα Συλβα Ακριτα οτι:
"Υπηρξε μελος της κυβερνησης Ανδρεα Παπανδρεου, επι 20 σχεδον ετη βουλευτης και υπουργος του ΠΑΣΟΚ και μαλιστα το 1996 ειχε ψηφισει για διαδοχο του Ανδρεα Παπανδρεου τον Ακη Τσοχατζοπουλο..."

 Η ψηφοφορια της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ της 18ης Ιανουαριου 1996 για την αναδειξη νεου πρωθυπουργου, ηταν μυστικη. Ουδεις λοιπον γνωριζει με ακριβεια ποιος ψηφισε τί.
Δικη μας πηγη αποτελεσε η εκτιμηση της εφημεριδας "Παρασκευη και 13" απο το αρθρο "Πώς έχασε ο Άκης" της 15 1 2011. 


Η κα Ελενα Ακριτα ομως αναφερει απευθυνομενη στον διαχειριστη του μπλογκ απαντωντας σε σχετικο του σχολιο σε μια κοινοποιηση της στο facebook:  

"Κύριε Βασιλειάδη, καλό θα ήτανε να ανατρέξετε στα αρχεία της εκλογής για την (τότε προεδρεία του ΠΑΣΟΚ) και μετά να εκτίθεστε δημόσια και μάλιστα με τόση πεποίθηση. Η Σύλβα Ακρίτα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστήριξε την υποψηφιότητα Τσοχατζόπουλου. Στον Α΄γύρο ψήφισε Χαραλαμπόπουλο και στον τελικό Σημίτη. Ευτυχώς τα πρακτικά υπάρχουν για όποιον ενδιαφέρεται... Ψάξτε τα πρώτα και μετά τοποθετηθείτε. Εγκατέλειψε την πολιτική γιατί την σιχάθηκε, έκατσε σπίτι της κι από τότε ούτε συνέντευξη δεν δέχτηκε να δώσει ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια δε που ήταν στο κοινοβούλιο, ούτε οδηγούς είχε, ούτε αυτοκίνητα που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. Το μεταφορικό της μέσο ήταν μικρό Φιατάκι 127 που το είχε αγοράσει με τις οικονομίες της και το οδηγούσε μόνη της. Στην υπόθεση του ΠΙΚΠΑ δεν θα σταθώ, πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο. Κάποιοι θέλανε να πετάξουνε τα παιδάκια από κει και να "αξιοποιήσουνε" μια περιοχή φιλέτο. Η Σύλβα Ακρίτα δεν τους έκανε τα χατιράκια και πολύ τους χάλασε αυτό γιατί υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

 Για τον πατέρα μου Λουκή Ακρίτα δεν θα μιλήσω εγώ, έχει ήδη καταγραφεί η σύντομη πορεία του (λόγω του πρόωρου θανάτου του) στην ιστορία. Αφήνω στην άκρη την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι αποποιήθηκε την κυπριακή του υπηκοότητα μόνο και μόνο για να πάει να πολεμήσει στα βουνά της Αλβανίας (ποιος αλήθεια το κάνει αυτό;). Αφήνω στην άκρη τη μάχη που έδωσε για να μην εκτελεστεί ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του. ΠΟτέ δεν είχε χρήματα,δούλευε σκληρά σαν σκυλί ως δημοσιογράφος. Κύριε Βασιλειάδη, θα μοιραστώ εδώ κάτι πιο προσωπικό: Η εικόνα που έχω από τον πατέρα μου είναι ένός ανθρώπου που έπαιρνε 4 (ΝΑΙ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ) φορές την ημέρα το λεωφορείο της γραμμής για να πάει στη δουλειά του, να γυρίσει να φάει μια μπουκιά (τότε δεν υπήρχε το συνεχές ωράριο) να ξαναφύγει και να γυρίσει εξουθενωμένος στο σπίτι μας. Ενώ η μητέρα μου έκανε μεταφράσεις για να τσοντάρει στο οικογενειακό εισόδημα. Αυτοί ήταν οι γονείς μου, κύριε Βασιλειάδη κι είμαι πολύ περήφανη και για τους δυο!"


Ηταν υποχρεωση μας να αναρτησουμε την απαντηση της στο σχολιο μας δεδομενου οτι περιελαμβανε και επιμερους απαντηση στο θεμα της εκλογης του κου Σημιτη το 1996.
Θα σημειωσουμε μονο οτι ουδεποτε επιχειρησαμε να ψεξουμε την ηθικη ακεραιοτητα του αειμνηστου Λουκη και της κας Συλβας Ακριτα. Και εκτος της ιδιας, ειμαστε υπερηφανοι και εμεις ως Ελληνες που εχουμε συμπατριωτες λαμπρους αγωνιστες οπως το ζευγος Ακριτα. Και δυστυχεις που δυσκολα κανεις πλεον μπορει να συναντησει τετοιου ηθους πολιτικους.
Αλλο πραγμα σχολιασαμε.

Ως επιλογο επιλεξαμε να βαλουμε το 13ο επεισοδιο της σειρας εκπομπων της ΕΡΤ " 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ 1947 - 1967 20 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΧΡΌΝΙΑ".
Εκει μεταξυ αλλων απο την χρονικη στιγμη 00:02:38:00 εως 00:10:08:24 μπορει κανεις να δει την ιδια την κα Συλβα Ακριτα να μιλαει για τον συζυγο της καθως και μια συντομη επισκοπηση της βαθειας τομης που επιχειρησε στην παιδεια του τοπου:


http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=8975&tsz=0&autostart=0# 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου